Idie

Voor ik zelf lid werd van het Voorwegkoor was ik al jaren een trouwe fan. Als inwoner van Heemstede kende ik veel van de Voorwegkoorleden en het koor kwam ik overal tegen.

Zoals een aantal jaren vroeg in de ochtend op 30 april op een podium op het Wilhelminaplein, op de late maandagavond in de Eerste Aanleg, tijdens de kerstmarkt in Heemstede, tijdens een optreden op College Hageveld. Een enthousiast (pop) koor wat plezier in het zingen uitstraalde, dat was duidelijk te merken bij de optredens. Zonder mappen, alles uit het hoofd, knap vond ik dat. Zelf zong ik in die tijd bij een vrouwenkoor in Haarlem (met boekjes).

Toen ik daar stopte en na een paar jaar het zingen ging missen, was mijn keus voor het Voorwegkoor snel gemaakt.

Het Voorwegkoor is veel meer dan repeteren op maandagavond; het is een hechte groep, die zich nog steeds uitbreidt. Het koor kent buiten het bestuur vele commissies: muziekcommissie, kledingcommissie, concertcommissie, websitecommissie. Er wordt veel georganiseerd door de verschillende commissieleden en regelmatig opgetreden. Jaarlijkse terugkerende evenementen waar we graag optreden zijn het Haarlems Korenlint, de Korendagen in Paradiso en sinds 2 jaar concert in de Groenmarktkerk t.b.v. Sing to free a girl.

Ieder jaar wordt er een slotavond voor de koorleden georganiseerd en om de twee jaar een koorweekend, waar buiten veel gezelligheid ook veel wordt gezongen.

Sinds begin 2015 heeft het Voorwegkoor naast een vernieuwd bestuur, een nieuwe, enthousiaste, dirigent, Maurits Draijer. Een koor staat of valt met de uitstraling van de dirigent, hij maakt het verschil. Met deze dirigent is de maandagavondrepetitie een feestje, waar je zoveel energie aan over houdt dat je na 2,5 uur zingen nog niet te moe bent voor een drankje in ’t café.

Met Maurits gaat het zeker lukken om ons koor meer te professionaliseren, nieuwe leden te werven en continue vernieuwend in ons repertoire te zijn.

Een luxe bij het Voorwegkoor is dat we de beschikking hebben over een geweldige pianist, Jasper Swank, jong en getalenteerd, hij begeleidt ons 2 maandagavonden per maand en tijdens al onze concerten.

Kortom, ik ben erg trots op het Voorwegkoor, ik geniet van de maandagavondrepetities, de sociale contacten binnen het koor, de optredens en alle gezelligheid daar omheen.

Idie Verleun, voorzitter